All Categories
Featured
Table of Contents
Nadat het college de verkavelingsvergunning heeft verleend, kunnen de kavels pas als bouwgrond te koop gesteld worden - poolhouse. Indien het gaat over een verkaveling met aanleg van nieuwe wegen, kunnen de kavels pas te koop gesteld worden wanneer de gemeente een attest heeft afgeleverd dat bepaalt dat aan alle voorwaarden binnen de vergunning is voldaan. zonevreemde woning bijgebouw.
a. zeggen dat de voorgeschreven wegeniswerken zijn uitgevoerd, of dat de nodige financiële waarborgen zijn verschaft - steen bijgebouw. www. zemst.be Het college van burgemeester en schepenen beslist binnen een termijn van 150 dagen na de aanvraag of de vergunning verleend of geweigerd wordt. Net zoals bij een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag, kan men tegen de beslissing van het schepencollege beroep instellen.
2.2 6). De gemeente Zemst heeft naast de desbetreffende wetgeving een bouw- en verkavelingsverordening. Zie ook punt 2. 3.2 - houten bijgebouw. Alle aanvragen moeten steeds conform deze verordening zijn. U kan de verordening bekomen op de dienst stedenbouw. De voorschriften van een bijzonder plan van aanleg (BPA), een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) of een verkaveling gaan altijd voor op een gemeentelijke verordening.
1 - regelgeving bijgebouw. Een verkavelingsvergunning kan vervallen! Een verkavelingsvergunning vervalt indien er binnen een periode van 5 jaar na de afgifte van de verkavelingsvergunning niet minstens 1/3 van de percelen is verkocht of verhuurt voor meer dan 9 jaar en binnen een periode van 10 jaar na de afgifte van de verkavelingsvergunning niet minstens 2/3 van de percelen is verkocht of verhuurt voor meer dan 9 jaar (houten poolhouse).
Ook bij deze verkavelingen gelden regels met betrekking tot de verkoopstermijn van de percelen. Voor verkavelingen die dateren van voor 1 mei 1995 gelden andere vervalregelingen. Hiervoor neemt u best contact op met de dienst stedenbouw. Om de verkoop of verhuur te bewijzen, dient u de uittreksels uit de akten, die gewaarmerkt zijn door de notaris of de ontvanger van de registratie, ter kennis voor te leggen aan het college van burgemeester en schepenen.
4. 2. Hoe wordt de aanvraag openbaar gemaakt? De aanvrager moet vanaf de begindatum van het openbaar onderzoek een bekendmaking (gele affiche) aanplakken op de plaats waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze bekendmakingsaffiche wordt door de gemeente bezorgd. De bekendmaking wordt aangebracht op een schutting, op een muur of op een bord en geplaatst op de grens tussen het terrein en de openbare weg en evenwijdig met deze laatste.
Tevens wordt er door de gemeentelijke overheid een bekendmaking aangeplakt gedurende dertig dagen op de gewone aanplakplaatsen - kelder onder bijgebouw. Gedurende deze periode kan iedereen: • het aanvraagdossier inkijken bij de dienst stedenbouw in het gemeentehuis; • zijn bezwaren of opmerkingen in verband met de aanvraag aangetekend of tegen ontvangstbewijs richten aan het college van burgemeester en schepenen.
De bewijzen van deze beveiligde zendingen worden op straffe van onontvankelijkheid bij het aanvraagdossier gevoegd. De wijziging van de verkavelingsvergunning moet worden geweigerd als de eigenaars van meer dan de helft van de in de oorspronkelijke vergunning toegestane kavels een ontvankelijk, gegrond en op ruimtelijke motieven gebaseerd schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en schepenen.
4. 3. Behandeling van de aanvragen a. In het geval dat het perceel in een gebied ligt waarvoor géén bijzonder plan van aanleg (BPA) of ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bestaat: • de verkavelingsaanvraag of aanvraag tot wijziging van verkaveling wordt onderworpen aan een openbaar onderzoek (zie lager); • indien de aanvraag de aanleg van nieuwe verkeerswegen, de tracéwijziging, verbreding of opheffing van bestaande gemeentelijke verkeerswegen omvat, worden de ingediende bezwaren en opmerkingen inzake de wegenis ter beoordeling onderworpen aan de gemeenteraad, die een besluit neemt over het stratentracé; • het college van burgemeester en schepenen neemt een definitieve beslissing over de aanvraag.
U contacteert daarom best vooraf de nutmaatschappijen voor informatie over de plaatsing van de doorvoerbuizen voor kabels en leidingen. 5. 1. Aardgas en elektriciteit Vragen over het plaatsen van een aansluiting of rond wijzigingen van uw aansluiting (zoals het verzwaren van uw aansluitvermogen) worden behartigd door de distributienetbeheerder. Na de vrijmaking van de energiemarkt zijn er 2 mogelijkheden om een aansluiting voor elektriciteit en aardgas te bekomen.
Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij: Eandis tel. 078 35 35 34 www. eandis.be of het klantenkantoor: Elektriciteitstraat 70 in 2800 Mechelen Deze netbeheerder zorgt enkel voor een nieuwe aansluiting of een verzwaring, wijzigingen of verplaatsing van de elektriciteits- of gasteller. Voor stroom- of gaslevering dient u een contract af te sluiten met een door de VREG erkende energieleverancier.
Om het rioleringsprogramma te kunnen verwezenlijken, dient bij nieuwbouw ieder huishoudelijk rioleringsstelsel gescheiden uitgevoerd, d. w - bijgebouw thermowood.z. dat het regenwater apart dient verzameld te worden van het afvalwater. Vooraleer aan te sluiten op de openbare riolering dient u uw gescheiden rioolstelsel te laten keuren door een onafhankelijk keuringsorganisme, net zoals dat verplicht is voor de elektriciteit en voor de waterleiding.
vlario.be - wat is een losstaand bijgebouw. www. zemst.be Ook hier geldt het algemeen principe dat u zelf geen werken uitvoert op het openbaar domein, dus ook geen rioolaansluiting. Bij een nieuwbouw wordt er na het afleveren van een stedenbouwkundige vergunning automatisch een lozingsvergunning afgeleverd door de dienst Openbare Werken. Bij verbouwingswerken dient u, indien de woning nog niet is aangesloten op het openbaar rioleringsnet, een vergunning voor het lozen van afvalwater aan te vragen bij de dienst Openbare Werken van de gemeente.
Indien de woning reeds aangesloten is, dan kan alsnog een aanvraag indienen voor het plaatsen van twee gekoppelde pvc-aansluitputten (de bestaande aansluiting wordt overgenomen). Na aflevering van de vergunning plaatst de gemeentelijke werkliedendienst twee gekoppelde pvc-aansluitputten met pvc-deksels: een roodbruine put voor afvalwater en een grijze put voor regenwater. De aansluitopeningen van de aansluitputten hebben een diameter 160 mm - houten bijgebouw prijzen.
De verdere aansluiting op privé-terrein dient door uzelf of uw aannemer te worden uitgevoerd. Voor de rioolaansluitingen (vuilwater-aansluiting + de regenwater-aansluiting) worden voor iedereen dezelfde forfaitaire kosten aangerekend, ongeacht of de aansluiting nu gebeurt op een gemengd openbaar rioleringsstelsel of een gescheiden openbaar rioleringsstelsel met of zonder grachten. Deze kosten worden vastgesteld door de gemeenteraad en worden periodiek herzien in functie van de materiaal- en loonkosten.
c (bijgebouw huis)., wasmachine, badkamer, … moet gescheiden worden van het regenwater. • Indien er riolering in uw straat ligt, mag u geen septische put meer gebruiken (vraag info dienst openbare werken). • Verliesputten (of sterfputten) mogen niet meer gebruikt worden om het afvalwater de grond te laten indringen. • De deksels van de aansluitputjes moeten steeds zichtbaar blijven, zodat zij later altijd toegankelijk zijn voor ontstoppingen en controle.
• U kan de werken op privé-terrein pas uitvoeren nadat de aansluitputjes op uw perceel zijn geplaatst, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wat betreft de aansluitdiepte. • Het is niet toegelaten kelders en ondergrondse garages rechtstreeks aan te sluiten op de openbare riolering. • Uw gescheiden rioolstelsel laten keuren vooraleer u kan aansluiten op de riolering. cottage bijgebouw.
Er zijn dan andere alternatieven mogelijk voor de afvoer of verwerking van uw afvalwater. Vraag info hierover bij de dienst openbare werken. Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij: Gemeente Zemst, dienst Openbare Werken De Griet 1, 1980 Zemst tel. 015 62 71 37 [email protected] 25 5. 3. verwarming bijgebouw. Aansluiting op het waterleidingsnet De aansluiting op het openbaar waterleidingsnet valt onder de bevoegdheid van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening.
5. 4. Aansluiting op het ICS-net (kabel en/of internet) Indien u wenst aan te sluiten op het net van Telenet, dan kan u zich wenden tot de klantendienst via de website www. telenet.be/klantendienst onder de rubriek televisie of internet, ofwel telefonisch via het nummer 015 66 66 66 (ook bijv.
5. 5. regelgeving bijgebouw. Aansluiting op het telefoonnet (vaste aansluiting) Indien u wenst aan te sluiten op het net van Telenet, dan kan u zich wenden tot de klantendienst via de website www. telenet.be/klantendienst onder de rubriek telefonie, ofwel telefonisch via het nummer 015 66 66 66 (ook bijv. voor het melden van een verhuis of het melden van schadegevallen).
Indien u zich wenst aan te sluiten op het net van Belgacom, dan kan u zich wenden tot de website www. belgacom.be (online support), ga naar het dichtstbijzijnde verkooppunt in uw buurt of telefonisch via het gratis nummer 0800 22 800 (informatie over producten en diensten). Voor storingen of technische problemen kan u terecht op het gratis nummer 0800 22 700.
Table of Contents
Latest Posts
Pictogrammen Huren
Alarmsystemen Archieven - Pagina 13 Van 18 - Rowantech
Alarmsystemen Oostende
More
Latest Posts
Pictogrammen Huren
Alarmsystemen Archieven - Pagina 13 Van 18 - Rowantech
Alarmsystemen Oostende